Voor gezonde lucht en gezonde longen

Het Longfonds strijd voor gezonde lucht en gezonde longen. Het Longfonds maakt belangrijk longonderzoek mogelijk. Dit gebeurt aan de hand van financiering, maar ook door het samenbrengen van internationale wetenschappers uit verschillende werelddelen. Op deze manier proberen we onder andere oplossingen te vinden voor beschadigd longweefsel en astma bij kinderen. 

Ook kunnen longpatiënten terecht bij het Longfonds voor advies en informatie rondom hun ziekte. Zo kun je in de Webshop van het Longfonds een hoop gratis brochures, magazines en ander interessant materiaal bestellen. Wil je graag persoonlijk advies? Bijvoorbeeld over het werken met een longziekte, de verschillende merken medicijnen of de astma van je kleine kind? Daarvoor kun je terecht bij de Advlieslijn van het Longfonds door te bellen met: 0900 227 25 96.

Het Longfonds zet zich zowel landelijk als lokaal in voor alle longpatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit wordt. Dat is dringend nodig, want maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders hebben een ongeneeslijke longziekte. Ademhalen is voor hen een dagelijkse of terugkerende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen. Steun ze daarom in deze strijd door zoveel mogelijk geld op te halen voor longonderzoek!