ZINGEND en SCHRIJVEND actievoeren voor ADEMNOOT voor LONGFONDS

Dit is de actie van Nicole P

( Ticket ADEMNOOT )

van totaal € 500 (44%)

Beste allemaal, ik steun deze actie ADEMNOOT voor LONGFONDS namens mij en mijn zoons; Bas en Jesper en ik zing ook van harte mee met o.a. Trijntje Oosterhuis, omdat zingen altijd al een passie van me is geweest net als schrijven en ik maak dan ook van harte graag quotes voor dit waardevolle doel voor longfonds/ademnoot vanuit Author Plantius. Laat mij daarbij ook groot fan zijn van Trijntje Oosterhuis en mag ik nog eens meezingen voor ADEMOOT

Zovele mensen van jong tot oud kampen met asma en andere longaandoeningen!

 "Elke cent is waardevol"

Er zijn verschillende soorten longziekten en hieronder vertellen wij iets over wat ASTMA inhoudelijk betekent:

-Astma is ook dat iedereen op een andere manier astma heeft maar we delen allemaal dezelfde ziekte.

-Iedereen is anders  en uniek, dus ook mensen met astma zijn anders en uniek!

-Via de longen ademen wij de lucht in en weer uit. Adem is leven, levensadem en niet voor iedereen vanzelfsprekend.

-Astma is de kans op astma aanvallen; een astma-aanval is angstaanjagend en zorgelijk; het is zien dat bij je kinderen hun lippen blauw werden, zij slap en benauwd waren, zelfs bijna stikkende in mijn armen, hingen; en ik met spoed met hen naar het ziekenhuis moest omdat je kinderen dan afhankelijk zijn van veel extra zuurstof want pufjes en andere medicijnen mogen dan niet meer baten; en ze in het ziekenhuis liggen, aan een apparaat met zuurstof waaraan ze gekoppeld werden en ik ze gelukkig en dankbaar, zienderogen zag opknappen.

-Astma bij je kinderen is geruststellen, opletten, zorgen. Astma aanval bij je kinderen is angstaanjangend en de bange blikken van paniek, in hun ogen zien en hun longen horen piepen terwijl ze snakken naar adem.....

-Astma is een chronische (blijvende) ontsteking van de longen. Astma is dat de longen gevoelig zijn voor prikkels. -Astma is allergie en je hebt dan kans op anafylaxie (kan dodelijk zijn) 

-Astma is in de vochtige herst-/wintermaanden meer last van je longen hebben. of juist in de lente en zomer, van de pollen/allergie. Astma is er eigenlijk altijd!

-Astma gaat vaker gepaard met prednison stootkuurtjes, niet gezond dus, maar je knapt er zienderwijze van op. Van veel hoesten en kortademig/ademnood, ziek, afvallen en er ongezond uitzien, naar letterlijk en figuurlijk bijkomen. Je krijgt weer adem, je krijgt wat rust in je longen, je voelt je sterker worden, je eet weer beter, de hoest wordt minder.

-Astma maakt de stem hees of zelfs neemt de stem geheel weg.

-Astma maakt dat je vermoeid bent, ook met traplopen kun je slap, duizelig, vermoeid raken.

-Astma betekent ook inspanningsastma; dat je met rennen of sporten vermoeid en buiten adem raakt, in ademnood. -Astma betekent dat sporten je wel kan helpen je longen te versterken.

-Astma betekent ook dat je soms en soms vaak, moeilijker kunt ademen. -Astma betekent soms en soms vaak, piepende longen en dat je het benauwd hebt.

-Astma is ook afhankelijk zijn van medicijnen en mijn zoon Bas zei eens; mama, als wij geen medicatie hadden gingen wij dood. Wij zijn dan ook bevoorrecht om in Nederland te leven en altijd voorzien te zijn van astma medicatie. Dankbaar!

-Als je geen astma hebt, kun je een 'proefje' doen door met een rietje in de mond, vervolgens de neus dicht te knijpen en dan adem je door het rietje. Dan weet je ongeveer hoe de ademhaling voelt bij kinderen en volwassenen met astma. 

-Astma betekent ermee leren omgaan en positief denken en doen -Astma betekent ook je hart, passie en dromen blijven volgen.

-Astma is nog veel meer dan dit en daarom is hard nodig ONDERSZOEK en zinvol en daar is GELD voor nodig.

-Ook is het van groot belang om ASTMA onder de aandacht te brengen wat ASTMA inhoudelijk betekent voor kinderen/mensen want ASTMA is net als bij psychische klachten, niet altijd zichtbaar maar mag hierdoor nooit onderschat worden!

 

 

 

Dankbare groeten,

 

Bas, Jesper en Nicole 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 20 23-02-2018 | 09:26
€ 25 06-12-2017 | 22:09 Omdat ik van dichtbij ervaar hoe het het leven kan beïnvloeden.
€ 15 23-11-2017 | 19:19
€ 10 21-11-2017 | 20:16
€ 15 20-11-2017 | 15:42